Electrosub - az elektronikai ipar kiemelkedő eseménye
A konferenciaprogramra augusztus 31-ig kedvezményesen lehet jelentkezni, a regisztráció egyszerű, rugalmas és semmilyen előzetes kötelezettséggel nem jár.

 

Az elektronika, Magyarország egyik vezető iparága, október 11-13. között kilép a virtuális világból, teret adva személyes találkozásoknak, üzleti tárgyalásoknak, szemtől szemben, tapinthatóan és kézzelfoghatóan mutatkozik be. Az Electrosubon több mint 80 kiállító mutatja be termékeit, szolgáltatásait. A konferenciaprogram során 52 előadás hangzik el neves külföldi és hazai szakemberektől, a rendezvényt kísérő események, versenyek színesítik. Az Electrosub 30 szponzor, 7 meghatározó szakmai szervezet és 7 szakmédia támogatását élvezi. Az esemény fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki kezdetektől üdvözölte az Electrosub meghirdetését és megvalósítását.

Helyszín

Az esemény az eredeti meghirdetéshez képest új helyszínen, a Terminal 1 Airport Event Centerben várja látogatóit. Az egyedi hangulatú, műemléki védelem alatt álló, teljes körűen felújított épület minden igényt kielégítő, elegáns hátteret biztosít a rendezvénynek. Az épületbe belépni csak egy adott rendezvény alkalmával lehet, amire az Electrosub látogatóinak, konferencia résztvevőinek, kiállítóinak most lehetőségük lesz. A helyszín jól megközelíthető, a gépkocsival érkező látogatók díjmentesen parkolhatnak az épület előtt, de tömegközlekedéssel is egyszerű eljutni, a 3-as metró végállomásától a 200E jelzésű busz visz a helyszín közvetlen közelébe.

Konferencia

Az 52 előadást magába foglaló háromnapos konferencia érdekessége, hogy nem egy meghatározott téma köré épül, hanem különböző témacsoportok láncolataként áll össze. A részvétel ehhez igazodva rugalmas, nemcsak a teljes időtartamra, de egy, sőt akár egy fél napra is be lehet fizetni. Az előadások tartalmi összegzése, az előadók rövid önéletrajza, a részvételi feltételek a honlapon olvashatok. Az előadások döntő része az elektronika egy meghatározott szakmai területét érinti, technológiai, műszaki problémákat feszegetve, megoldásokat kínálva, de elhangzanak előadások az égető HR problémákról, a szakemberhiányról, annak kezelésről, szó esik a különböző támogatási lehetőségekről, a kormányzati szervek által nyújtott szolgáltatásokról. Egyes előadások a céges karrier utak bemutatásával az évek alatt megszerzett tapasztalatokat kívánják továbbadni, és lesznek, amelyek a kutatás-fejlesztés jelentőségét hangsúlyozzák. Jelentkezés a honlapon, egyszerű módon, on-line lehetséges.

Kiállítás

Az Electrosub kiállítás kapcsán, a kiállítók száma mellett – több mint 80 cég –, amit leginkább ki kell emelni, az a résztvevők összetétele. A kis és középes cégeken túl számos nemzetközi, multinacionális cég is bemutatkozik, amelyekkel kiállításon Magyarországon nem, vagy csak évekkel ezelőtt lehetett találkozni. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy a beszállítók és a multik szemtől szembe találkozzanak és feltérképezzék az együttműködési és kooperációs lehetőségeket, amihez a kiállítás kiváló hátteret biztosít. A nagyszámú támogató, a 30 szponzor jelzi azt, hogy erre mindkét oldalról fennáll az igény.

Kísérő események

Az elektronikai ipar egyik legrangosabb nemzetközi szervezete, az IPC, az Electrosub arany fokozatú szponzora, kézi forrasztási versenyt szervez az Electrosubon az általa kifejlesztett know-how alapján, ami számos rangos eseményen, többek között a müncheni Productronicán, a nürnbergi SMT-n, a párizsi MIDEST-en, az amerikai APEX-en már megvalósult. A nyertesek pénzjutalomban részesülnek, ezen túl a verseny tétje a világbajnokságra történő kijutás.

A résztvevőknek egy meghatározott időn belül adott alkatrészekből és nyomtatott áramköri lapból, adott eszközökkel egy működő elektronikát kell építeniük legfeljebb 45 perc alatt. A versenyt két kategóriában, diákok és profik, hirdetik meg. Bővebb információért Lars Wallinhoz az IPC európai képviselőjéhez lehet fordulni: LarsWallin@ipc.hu.

Az Electrosub egy másik arany fokozatú szponzora, a D & Társa Bt., Az Év szakmai koordinátora címen pályázatot ír ki, amelynek ünnepélyes eredmény hirdetésére a kiállításon kerül sor. A pályázat célja, hogy a magyar elektronikai ipar területén működő cégek koordinátorai bemutathassák, hogy munkájukkal milyen módon járultak hozzá vállalatuk versenyképességének növeléséhez. A pályázatokat 2017. szeptember 30-ig, elektronikus formában lehet feltölteni az alábbi honlapon: www.esdaward.com/jelentkezes

Látogatás

Az Electrosub Elektronikai és Elektrotechnikai Konferencia és Kiállítás látogatása regisztrációhoz kötött, előregisztrálni ingyenes belépőért és a gördülékeny helyszíni belépésért, a rendezvény honlapján lehet! Az  Electrosub Önnek egyedi lehetőséget kínál, hogy friss piaci információkat gyűjtsön, hasznos szakmai ismeretekkel gazdagodjon, kedvező üzleti tárgyalásokat folytasson, kooperációs partnereket  találjon.

 

Átviteli rendszerek elemzése egy kattintással
Az energetikai iparág digitalizációja arra késztette a Siemenst, hogy 2018-tól digitális módon is elérhetővé tegye PSS E elektromos energiahálózat tervező és elemző szoftverét.
Innovatív megoldások a hétköznapokban
“Munkánknak köszönhetően lesz az innováció a hétköznapok része.” – mondja Németh András, amikor a feladatairól kérdezik. “Munkakörömet tekintve rendszer- és folyamatintegrátor vagyok az Audi Hungariánál Győrben.”
Négyezer magyar munkahelyet érint a GE döntése
A General Electric (GE) korábbi magyarországi elnöke, Jörg Bauer cége veszi meg a GE európai, közel-keleti, afrikai és törökországi (EMEAT) fényforrásüzletágát, valamint globális autólámpa-üzletágát. A cég Tungsram Csoport néven működik a jövőben.
Ipar 4.0-ról kezdőknek és haladóknak
Néhány évvel ezelőtt alig lehetett hallani az Ipar 4.0 koncepcióról, ma viszont már lépten-nyomon erről beszél szinte mindenki az iparban.
Gyors és egyedi algoritmusok a termelésütemezésben
Lehetetlen feladat a sok rendelés termelési tervbe illesztése a prioritások megtartása mellett?Sok a manuális módosítás és a monotonitás?