IP67 tapintó kapcsoló viselhető eszközökhöz
Hozzászoktunk a viselhető eszközökhöz, melyek használata a mindennapok természetes részévé vált. Az okos technológia szinte észrevétlenül integrálódott a bárhol, bármikor használt karóráinkba és fülhallgatóinkba.

 

A sokrétű használat magas követelményeket támaszt az ilyen eszközökben használt kulcsfontosságú komponensekkel szemben. A viselhető alkalmazásokra fókuszálva, a Panasonic Industry különleges lézeres hegesztési technológiát vetett be, melynek segítségével IP67 védettségű könnyű érintőkapcsolók gyártására lett képes.

 

 

Panasonic EVPAW IP67 könnyű érintőkapcsoló (Lighht Touch Switch) sorozat

 

Az EVPAW sorozathoz hasonló elektromechanikus könnyű érintőkapcsolók által nyújtott közvetlen visszajelzés és a nem szándékolt működtetés elleni magasabb érzéketlenség még a hangvezérlés előtérbe kerülésének korában is fontos előnyökkel szolgál a viselhető eszközök fejlesztésekor, például a sporteszközök piacán. Az ilyen eszközöket a csuklónkon, bokánkon vagy a fejünkön viseljük, ezért ki vannak téve az izzadságnak.

 

 

Lézeres hegesztési folyamat

 

A só a legnagyobb kihívás a karbantartást nem igénylő kapcsolók tekintetében. Például, egy Bluetooth fejhallgató edzés közbeni viselésekor az izzadságcseppek a vezeték mentén közvetlenül a hangerőszabályzó vagy mikrofonvezérlés kontroll mechanizmusába kerülhetnek. Ha a kapcsoló nem IP67 védettségű, az izzadság képes behatolni annak belsejébe. Az edzés végezetével ott marad a só, amitől a kapcsoló beragad, és elromlik.

Az izzadság jelentette veszélyen kívül, a nemkívánt víz, nedvesség, pára vagy por behatolása ellen is védelemre van szükség. Az ilyen követelményeknek való megfelelést a kapcsolókon feltüntetett IP67 védelmi besorolás tanúsítja. A legelterjedtebb védelmi megoldást egy ragasztott szilikon membrán biztosíthatja, ugyanakkor a szilikon viszonylag gyorsan öregszik, és a rugalmasságából is veszít az idő múlásával.

Az IP67 védettségű tapintó kapcsolók gyártása során a Panasonic szabadalmaztatott lézer hegesztési eljárást használ, melynek segítségével a kapcsoló működtető szerkezetét vékony nejlon fóliával zárja le. A fólia megóvja a kapcsolás pontosságát, védi a kapcsolót bármilyen elhasználódásra utaló jelenséggel szemben, ezzel biztosítva hosszú élettartamot a viselhető eszközök számára.

 


Light Touch Switch & Detector Switch Selection Guide

Cikkünk az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH közreműködésével készült. A kapcsolókról érdeklődjön az Endrich GmbH budapesti irodájában.
Értékesítési iroda: H-1191 Budapest, Corvin krt. 7-13.
E-mail: hungary@endrich.com
Web:  www.endrich.hu/erdeklodes
További konzultációért és mintákért, adatlapokért keresse Veresegyházy Zsoltot!

 

Biztos megélhetésre számíthat, aki informatikusnak áll
Komoly lehetőségek elé néznek a pályaválasztáskor az informatika mellett döntő végzős fiatalok – az egyetem után több ezer betöltendő pozíció, magas kezdőfizetés és vonzó munkakörülmények várnak a frissdiplomásokra.
Algoritmus mondja meg, hol van jó helyen az orvos
Forr az egészségügy, recseg-ropog az ágazat a korona vírus pandémia idején. Naponta olvasunk cikkeket, nyilatkozatokat az orvosok és egészségügyi dolgozók bérezéséről, munkakörülményeik és karrier kilátásaik kapcsán.
Gépi adatok távoli elérése egyszerűen
A HMS Networks DataMailbox szoftvere egy olyan biztonságos freemium felhőalapú megoldás, amely lehetővé teszi a gépgyártók számára, hogy a világ bármely pontján könnyen hozzáférhessenek a gépeikről származó adatokhoz.
Kobotok biztonságos távvezérlése
A vírusjárvány idején számos gyártó vezette be a kobotok használatát termelésének átalakítása vagy az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében. De mi történik abban az esetben, ha probléma lép fel a kobot működése során és nincs a helyszínen személyzet?
Készüljünk fel a járvány utáni visszatérésre!
A vírusjárvány mérséklődésével a világ számos országa készül a korlátozások fokozatos megszüntetésére, és a nem létfontosságú létesítmények újbóli megnyitására. Így itt az ideje, hogy a vállalatok elkészítsék erre vonatkozó terveiket!