Ipar Napjai 4.0 - Minden adott a sikerhez
2016. május 24-27. között újra megrendezésre kerül a legátfogóbb ipari szakkiállítás a Budapesti Vásárközpontban, melynek célja összehívni és felvonultatni az ipar szinte összes ágazatát annak érdekében, hogy a résztvevők kihasználhassák az iparágak közötti szinergiákat.

 

Az egymással szoros kapcsolatban álló ipari ágazatok keresztmetszetét a ma minden területen kulcsfontosságú szerepet betöltő, a teljes gyártási láncolatot átfogó IT rendszerekre épülő ipar 4.0 adja. A 2016-os Ipar Napjain a kiállítók kiemelt figyelem mellett mutathatják be napjaink vezető technológiai irányzata, az ipar 4.0 adta lehetőségeket, különös tekintettel az automatizálásban és az ipari elektronikában rejlő fejlődési irányokat. A koncepció alapja az egymással kommunikáló intelligens gépek (M2M), az önbeállító gyártási folyamatok és a rendkívül hatékony tömeggyártás.

Programkínálat

A széles kiállítói kör mellett magas szakmai színvonalú programokkal, konferenciákkal jelentkezik majd a kiállítás. A rendezvény kiemelt témájához csatlakozik az ipar 4.0 tematikára épülő Fraunhofer–Sztaki projektközpont előadássorozat és workshop, melyen többek között olyan előadók tapasztalatait, gondolatait, jövőbe vetítő elemzéseit hallgathatják meg az érdeklődők, mint Monostori László, a Sztaki és Fraunhofer-Sztaki igazgatója, aki az ipar 4.0 adta új kihívásokról és lehetőségekről tart majd előadást, vagy mint az aacheni Fraunhofer IPT képviselője, aki bemutatja az aacheni perspektívákat az Industrie 4.0-val kapcsolatban.

 

 

Az EMOSZ kétnapos konferenciát szervez az Ipar Napjai keretén belül, melynek kiemelt témái a gépek CE jelölése, a villamosenergia elosztás szabályai és érintésvédelme lesznek. Csatlakozik a szakkiállításhoz a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, és négy színvonalas előadással várja majd a látogatókat az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. is, melynek témái: A rugalmas foglalkoztatás elősegítése a kis- és közepes vállalkozásoknál, Minőség és versenyképesség, Térítésmentes nemzetközi technológiai partnerkeresési szolgáltatás ipari vállalkozások számára és Környezeti kibocsátások. Végül, de nem utolsó sorban mg kell említeni a MAJOSZ Beszállítói Fórumot is, melyen az autóiparban dolgozó vagy ahhoz szorosan kötődő szakemberek kereshetik, illetve találhatják meg új üzleti partnereiket.

Az előzetes számítások alapján elmondható, hogy a kiállítóknak már több mint a fele lefoglalta helyét a kiállításon: folyamatosan érkeznek a visszajelzések, a jelentkezések a rendezvényre. Számos világmárkát képviselő cég, illetve hazai és nemzetközi kis- és középvállalat is készül, hogy 2016 májusában az Ipar Napjain bemutassák termékeiket, szolgáltatásaikat, fejlesztéseiket és újdonságaikat az érdeklődőknek. Minden adott tehát ahhoz, hogy 2016-ban is sikeres rendezvény várja a kiállítókat és látogatókat.

Kérdés esetén a szervezők készséggel állnak rendelkezésre: iparnapjai@hungexpo.hu, www.iparnapjai.hu

Kedvezményes jelentkezési határidő kiállítók részére: 2016. február 15.

Nagyot alkottak a titkok magyar szakértői
Az i4p egyedülálló megoldása többszereplős kriptográfiai technológiát is alkalmaz, amellyel megvalósítható az üzleti életben szükséges legmagasabb szintű adatvédelem.
Évente fél deci olajat is belélegezhet egy CNC gépkezelő
A hazai gyárak levegőjének olajköd-tartalmára vonatkozó magyar szabályozási határérték 16-szorosan meghaladja az egészségkárosítás szintjét, és többszöröse a más európai országokban érvényes normáknak - hívja fel a figyelmet a Gold Communications közleménye.
Mindennapi technológiai eszközök és ami mögöttük van
Szinte már természetesnek vesszük, hogy a technológiai eszközök körül vesznek minket, de sok esetben bele sem gondolunk, hogyan működnek.
A pneumatikus robotika találkozik a mesterséges intelligenciával
A robotika bionikai megközelítése mindig is szorosan kapcsolódott a Festo kutatás-fejlesztési projektjeihez. Ezek legfontosabb célja olyan új technológiai platformok létrehozása, melyek még hatékonyabb automatizálást tesznek lehetővé számos iparágban.
Az új technológiákból táplálkozik az innováció
Október 16-23. között Düsseldorfban a K 2019 szakvásáron a műanyag- és gumiipar több mint háromezer vállalata mutatja be termékeivel és szolgáltatásaival, hogy miként lesz termelékeny és felelősségteljes ma, holnap és holnapután.