Újgenerációs i4L SCARA robotsorozat az Omrontól
Kompakt kialakításának és kis méretének köszönhetően egyszerűen, bármilyen egyéb alkatrész vagy konzol nélkül felszerelhető egy asztalra vagy egy falra. Rugalmas programozhatóságának köszönhetően az i4L számos robotalkalmazáshoz, többek között digitális termékek összeszereléshez is ideális.

 

Az i4L az alapzatán található egyedi Ethernet csatlakozónak köszönhetően egyszerű integrációt kínál, a maximális üzemidőről pedig az interaktív karbantartási riasztások és a színes belső világítás gondoskodik. Az állapotjelző fény segítségével gyorsabban és hatékonyabban diagnosztizálhatók a problémák, így a termékből az életciklusa minden szakaszában a maximumot lehet kihozni. Nagy sebességű, ismétlődő jellegű alkalmazásokhoz ideális, ráadásul három mozgástartományban – 350, 450 és 550 mm – is elérhető.

„Az Omron nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy ügyfeleink fejlett és rugalmas gyártási környezetet valósíthassanak meg robotikai technológiáink segítségével” – mondta Motohiro Yamanishi, az Omron Industrial Automation Company, robotikai üzletfejlesztési projekt vezérigazgatója, majd hozzátette: „Az új i4L SCARA robot kulcsfontosságú szerepet tölt majd be e kezdeményezés egy lépéssel való előremozdításában, versenyképes teljesítményt és megbízhatóságot kínálva az ügyfeleknek, megfizethető áron. Az i4L SCARA biztonságosan automatizálja az anyagmozgatási műveleteket. Ez a terület az ipari robotoknak köszönhetően világszerte rohamos fejlődésnek indult a különböző iparágakban, és a módszert nem csupán a munkaerőhiány okozta kihívások leküzdésére, hanem a koronavírus globális terjedésével kapcsolatos kockázatok kezelésére is alkalmazzák.”

 

 

„A gyors ütemű gyártási környezetek gyorsaságot és rugalmasságot követelnek meg. Az Omron i4L SCARA típusú robotjai segíthetnek a vállalatoknak megoldani ezt a problémát, mivel napi 24 órában képesek fáradhatatlanul, pontosan és biztonságosan dolgozni ugyanabban a környezetben, mint az emberek” – hangsúlyozta Tom Mathias, az Omron Robotics and Safety Technologies elnök-vezérigazgatója.

Az i4L SCARA néhány főbb jellemzője

Egyszerű integráció: Az i4L kompakt kialakításával és kis méretével egyszerű integrációt kínál. A vízszintes (asztali) vagy függőleges (fali) felszerelés további adapterek vagy konzolok nélkül megoldható. A csatlakozókábelek átvezethetők a rögzítési felületen, vagy akár azzal párhuzamosan is elvezethetők.

Maximális üzemidő: Az i4L a gyorsabb problémadiagnosztikának köszönhetően segít maximalizálni a rendelkezésre állást. Egyedi és jól látható, színes LED-es belső világítása lehetővé teszi a megelőző karbantartást, valamint a robot aktuális állapota is egyszerűen leolvasható.

Teljesítmény: Az i4L kiváló mozgékonyságot és ismételhetőséget biztosít a könnyebb igénybevételre tervezett SCARA robot számára, így biztosítva a szükséges teljesítményt. Több robot telepítésekor az egyszerű integrációnak és szinkronizálhatóságnak köszönhetően egyszerűsödik a beállítási folyamat és rövidebb a beprogramozáshoz szükséges idő.

Termelékenység: Az Omron a hagyományos SCARA robotot fejlesztette tovább a munkahelyi termelékenység növelése érdekében. Az i4L sebessége elősegíti az anyagkezelés felgyorsítását, és hozzájárul az anyagköltségek csökkentéséhez, miközben felszabadítja az emberi erőforrásokat a termelékenység maximalizálásához szükséges egyéb feladatok számára.

Megkezdődött az 5G-rivalizálás
A gyors ütemben fejlődő technológia korában, az 5G fellendítése és bevezetése most rajtunk áll, és a Huawei már egy ideje az 5G-s világuralom felé vezető verseny éllovasa.
Univerzális automatizálással léphetnek új szintre a gyártócégek
Sikeresen reagált a COVID-járvány jelentette kihívásokra az Ipar 4.0 megoldásokat már a krízis előtt alkalmazó termelőcégek túlnyomó többsége a McKinsey&Company felmérése szerint.
Standard ipari csatlakozók új köntösben
A Harting az ipari csatlakozási megoldásokat gyártó, kulcsszerepben lévő azon cégek egyike, melyek szabványai ma már az Ipar 4.0 meghatározó elemei.
Gyors és egyszerű integráció kobotokkal
Ma a legmagasabb gyártási hatékonyság elérésének az egyik kritikus paramétere a teljes ezközhatékonyság (OEE).
Idén nyáron érkezik az Eplan Platform 2022 verziója
A teljesen új felhasználói felület összhangban van a szoftverek jelenlegi trendjeivel, és még egyszerűbb használatot biztosít.