A szimuláció felhasználása a gyári layout tervezéséhez
Tudja meg, hogy a diszkrét eseményszimuláció és a digitális iker technológia hogyan játszik döntő szerepet a gyártervezés ötletelési és tervezési fázisában!

 

A Visual Components egyszerűsíti a tervezési folyamatot, pontos információkat nyújt, és kiemeli a vizualizáció fontosságát a kommunikáció egyszerűbbé tételében, segítve ezzel a meglévő és a potenciális gyártási problémák megoldását.

Egy gyártási művelet kialakításakor a diszkrét eseményszimuláció hatékony optimalizálási eszköz. Akár egy digitális iker alapját is képezheti, amely lehetővé teszi a virtuális üzembe helyezést, elkerülve a potenciálisan költséges hibákat, és támogatva a tervezési és ütemezési rendszereket.

 

 

Cikkünk elmagyarázza, hogy a szimulációs eszközök, mint például a Visual Components, miként támogatják a gyári layout tervezési folyamatát. Kitér arra, hogy a gyár layout hogyan tükrözi a gyártási stratégiát, mikor van szükség új layout-ra, és hogyan kezdjen hozzá az optimalizált layout megtervezéséhez a Visual Components segítségével.

Miért fontos a layout és mikor kell tanulmányozni?

A gyári layout kifejezi a vállalkozás gyártási stratégiáját. Összekapcsolja a műveletsorozat minden egyes lépését, annak korlátait, valamint az anyagok mozgását és tárolását. A layout az idő múlásával fejlődik, és gyakran előfordul, hogy az optimálisnak tűnő layout kevésbé hatékonnyá és nehezebben kezelhetővé válik. A layout tervezési folyamatnak a szimulációt is magában kell foglalnia annak megállapítására, hogy a layout mennyire felel meg a szervezet célkitűzéseinek.

A következő videó bemutatja, milyen egyszerű használni a Visual Components szoftvert a tervezési folyamat segítésére.

 

 

A cikk folytatása a következőket mutatja be: 

  • Az üzemi layout tervezésének forgatókönyve
  • Egy projekt meghatározása és elindítása
  • A gyári layout tervezésének több dimenziója a Visual Components használatával
  • További tényezők a gyári layout tervezésénél

 

A mai munkásszállók nem egyenlőek a szocialista szállásokkal
Rengeteg tévhit kering a köztudatban a munkásszállók kapcsán, köszönhetően a szocializmusban tapasztaltaknak és a munkásszállóként használt épületállomány elavultságának. Ma azonban egészen mást jelent már egy dolgozói szállás.
Jöhetnek a büntetővámok a kínai elektromosautó-gyártókra
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba.
Így is kiválthatók a műanyag csomagolóanyagok
A fenntartható csomagolási megoldásokat szolgáltató vállalat vevőivel szoros együttműködésben túlszárnyalja fenntarthatósági célkitűzését.
A PTC Mathcad Prime 10 újdonságai
Ismerje meg a PTC Mathcad Prime 10 új funkcióit és fejlesztéseit!
Fenntarthatóság a megmunkálásban
Az ipar szinte minden területén egyre fontosabbak a fenntarthatósági szempontok érvényesítése, különösen a gyártási folyamatokban. Ugyanakkor fontos, hogy ne szűken egy termékre koncentráljunk, hanem vegyük figyelembe a környezetet is, a termék életciklusát és a teljes folyamatot, amelybe a termék beépül.