Az elektromos Neue Klasse modellek lelke is Debrecenben készül
Javában zajlik a BMW Group legújabb gyáregységének, a 140 ezer négyzetméteren elterülő akkumulátor-összeszerelő üzemének építése, ahol a BMW Neue Klasse modellekben használt hatodik generációs akkumulátorokat készítik majd.

 

Ezek az akkumulátorok a BMW nagyszabású kutatásainak és fejlesztéseinek köszönhetően hatalmas fejlődésen mentek át az előző generációhoz képest. Felépítésük a sejtkémia szintjén is sokat változott. Az anódoldal szilikontartalma nőtt, katódoldalon pedig a nikkeltartalom lett magasabb, a kobalttartalom pedig csökkent. Ezek az újítások 20%-kal nagyobb energiasűrűséget eredményeznek, a töltés gyorsasága és a hatótáv akár 30-30%-kal növekedhetnek általuk.

A gyártástechnikát is nagyszabású újítások jellemzik. Az eddigi prizmaformájú akkumulátorcellákat hengeresekre cserélik, a cellamodulszint pedig a modellre szabhatóság és helytakarékosság érdekében megszűnik. A cellákat a Neue Klasse modellek padlólemezékbe épített fém házakba szerelik majd. Fenntarthatósági szempontból az akkumulátorgyártás két kritikus területe a felhasznált nyersanyagok és az előállításhoz szükséges áram forrása, melyeket a vállalat rendkívül komolyan vesz.

A BMW Group és partnerei kötelezettséget vállaltak, hogy kizárólag a környezetvédelmi és társadalmi normáknak megfelelő bányákból származó, illetve újrahasznosított nyersanyagokkal dolgoznak, továbbá csak megújuló forrásból származó zöldenergiát használnak a gyártáshoz. Ezen felül a BMW mérnökei azon is dolgoznak, hogy egy olyan zárt körforgású rendszert hozzanak létre, ahol az akkumulátorgyártáshoz szükséges nikkel, lítium és kobalt kinyerhető az elhasznált akkumulátorokból, és felhasználható az új darabok gyártásához.

Ezen fejlesztéseknek köszönhetően az újgenerációs akkumulátorok gyártásával járó károsanyag-kibocsátás akár 60%-kal, az előállítási költség pedig akár 50%-kal csökkenhető a korábbi technológiákhoz képest.

 

 

A fenntarthatóság érdekében a bajor autógyártó óriás a logisztikai távolságokat – gyárai és alkatrészüzemei között – minimalizálja, ennek köszönhetően 2025-ben nemcsak a Neue Klasse modellek, de a bennük rejlő akkumulátorok gyártása is a világon először Debrecenben indul el.

Az épülő üzem, ahol az akkumulátorokat összeszerelik majd, több száz új munkahelyet teremt a térség lakói számára. Emiatt egyre több szakembert keresnek egyre több területre, a felvétel folyamatos, és azt javasolják mindenkinek, amennyiben jelenleg nem talál a szakterületének megfelelő pozíciót, hozzon létre új jelöltprofilt a karrieroldalukon.

Karrierlehetőségek a BMW Group debreceni gyárában!       ÉRDEKEL
1800 milliárd dollárt kellene költeni energiahatékonysági beruházásokra
Idén akár 624 milliárd dollárt is költhetnek energiahatékonysági beruházásokra világszerte a tavalyi 600 milliárd dollár után – derül ki a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) előrejelzéséből.
25 év alatt 80 ezren vettek részt a Cisco Hálózati Akadémia hazai képzésein
Felmérések szerint Magyarországon néhány éven belül akár 44 ezer informatikus hiányozhat a munkaerőpiacról. A Cisco célja: a következő 10 évben újabb 10 millió diák digitális képzése az EMEA régióban.
A forráshiány a legnagyobb akadály a vállalati innovációk előtt
Nem változott a magyarországi vállalatok innovációs aktivitása az elmúlt fél évben; a K&H ezt mérő indexe a 100 pontig terjedő skálán 28 ponton stagnált, ezzel nőtt Magyarország lemaradása a legnagyobb innovátor országokhoz és az EU-átlaghoz képest is; a digitalizáció azonban erősödött.
Mesterséges intelligenciával lesz az adatokból üzleti előny
Az adatok napjainkban nagyobb értéket jelentenek a legtöbb vállalat számára, mint az arany – ha megfelelően tudják értelmezni és hasznosítani azokat.
Globális piacokra dolgozik a Continental veszprémi telephelye
Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban: az idén 30 éves telephely kulcsfontosságú szerepet játszik a csúcstechnológiás, jövőálló termékek fejlesztésében, tesztelésében és gyártásában.