Elektromechanikus kormányrendszer gyártása világszínvonalon
Elkészült a hárommilliomodik elektromechanikus kormányrendszer a német thyssenkrupp Automotive üzleti egységének jászfényszarui gyárában.

 

Az elektromechanikus kormányrendszerek megbízhatóbbak, energiatakarékosabbak a korábbi szervóknál, és kompatibilisek az önvezető rendszerekkel. Azonban nem csupán az itt készülő kormányrendszerek tartoznak a világ élvonalába, de maga a gyár az Ipar 4.0  színvonalát képviseli és  a legmodernebb technológiákkal működik.

A Steering üzemben legyártott 3 millió termék kétharmada úgynevezett CEPS (elsősorban a kisebb tömegű autók számára, a kormányoszlop felső részén, az utastérben elhelyezkedő motorral készülő rendszer) és egyharmada REPS (elsősorban a nagyobb tömegű, így például a prémium szegmens számára, a kormányrendszer alsó részén, a motorházban elhelyezkedő motorral készülő rendszer).

Ezek a termékek azért is különlegesek, mert az eszközök elektromos rendszerének tervezése és a vezérlő algoritmus, a szoftver fejlesztése is Magyarországon történik:  a vállalat budapesti és veszprémi fejlesztőközpontjaiban ma már több mint 1100 magasan képzett mérnök fejleszti a nemzetközi autóipar legnagyobb szereplői számára ezeket a különféle rendszereket. A Magyarországon gyártott kormányrendszereket már a világ 109 országában használják, és hazánk az elektromechanikus kormányrendszerek exportjában az ötödik helyen áll a világranglistán.

 

 

A thyssenkrupp konszern jászfényszarui gyárkomplexuma idén egy 15 milliárdos beruházással  mintegy 11 ezer négyzetméterrel növekszik. A termelőegységek, gépek és gyártósorok az új csarnok befejezését követően 2025 végéig folyamatosan állnak üzembe. Jászfényszarun a kormányrendszerek mellett elektromos- és belsőégésű motorokhoz szükséges komponenseket is gyártanak  nemzetközi autóipari vevők számára.

„A mostani nem  igazán kedvező körülmények mellett különösen jelentős, hogy ebben az időszakban nem csupán a stabilitásunkat őrizzük meg, de bővülni is tudunk. A thyssenkrupp hosszú távon elkötelezett  Magyarország mellett, amit jól mutat, hogy az utóbbi évek munkájának eredményeként a thyssenkrupp a külföldi export volumene alapján ma már a top 50 hazai vállalat közé tartozik. ”– hangsúlyozta Marc De Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője.

A thyssenkrupp sikertörténete 1999-ben kezdődött Magyarországon, amikor a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnökei és a thyssenkrupp közösen új, elektromechanikus kormányrendszerek fejlesztésébe fogtak. A vállalat mára bekerült a 100 legnagyobb hazai foglalkoztató és a legkedveltebb munkahely közé is, 2015-től kezdődően a thyssenkrupp összességében több mint 150 milliárd forint beruházást hajtott végre Magyarországon.

A vállalat hazánkban k+f tevékenységgel, gyártással és összeszereléssel is foglalkozik:  a budapesti és veszprémi fejlesztőközpontokon, illetve a jászfényszarui gyárkomplexumon kívül Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készít, míg Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Centert is működtet. A thyssenkruppnak jelenleg több mint 2700 munkatársa van Magyarországon.

Több vármegye áramellátását irányító szoftver újul meg
Az E.ON Hungária vállalatcsoport felelős a teljes Dunántúl, valamint Budapest és Pest vármegye nagy részében a villamosenergia-hálózat üzemeltetéséért, azaz több mint 5 millió lakos villamosenergia-ellátásáért.
Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése
Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését.
Szervotechnológia extrém teljesítőképességet igénylő alkalmazásokhoz
Az AM8300 sorozatú szervomotorok megjelenésével a Beckhoff termékpalettája beépített vízhűtéses modulrendszerű motorcsaláddal bővült.
Autonóm repülésre képes mesterséges méhraj
A Bionic Learning Network több mint 15 éve foglalkozik a repülés varázsával. A madarak szárnyalásának technikai megfejtése után (Festo SmartBird) a csapat számos más lény repülésének természetes alapelveit is kutatta és technológiai módszerekkel meg is valósította.
Így is csökkenthető a gyártás során keletkező műanyaghulladék
Az új technológiák és a kapcsolódó gyártási folyamatok 50 százalékkal csökkentették a műanyaghulladék mennyiségét, és közel 20 százalékkal javították az újrahasznosítási arányt.