Francia cégek fogtak össze az európai ipar digitális átállásának erősítésére
A Data4Industry-X lehetővé teszi a cégek számára, hogy a különböző gyáraktól, szervezetektől, vagy akár más országokból érkező adatok hasznosításával új szolgáltatásokat fejlesszenek ki és működtessenek.

 

Az európai ipar digitális átállásának támogatását szolgáló és ezzel versenyképességét erősítő, biztonságos és hatékony adatcserét lehetővé tevő megoldást dolgozott ki francia technológiai vállalatok egy csoportja. Az új, jövőformáló megoldás létrehozásához egyesítették a franciaországi technológiai és ipari tudás legjavát. A Data4Industry-X a Dawex, a Schneider Electric, a Valeo, a CEA és a Prosyst technológiai és ipari szakértelmére támaszkodva támogatja az ipari szektor digitális átalakulását és az ipari adatokban rejlő lehetőségek minél hatékonyabb kiaknázását. A nemzetközi Manufacturing-X kezdeményezéshez hozzájárulva a Data4Industry-X egy megbízható és biztonságos adatcsere-megoldás, amely a Gaia-X szabványokat alkalmazza, és úgy alakították ki, hogy megfeleljen az Európai Unió adatmegosztási jogszabályának (Data Act).

Laurent Lafaye, a Dawex társ-vezérigazgatója„Az ipari szektor az európai és a globális gazdaság stratégiai fontosságú pillére. A megbízható platformokon keresztüli adatcsere felgyorsítása minden bizonnyal jelentős hatással lesz az ipari szervezetekre, ösztönözve az innovációt és a felelősségteljes növekedést. Rendkívül boldogok vagyunk, hogy hozzáadhatjuk a Dawex technológiáját és szakértelmét a Data4Industry-X bevezetéséhez, és ezáltal képessé tesszük az ipart egy rugalmas és fenntartható ipari ökoszisztéma kialakítására”.

Marc Lafont, a Schneider Electric ipari automatizálási üzletágának marketingért felelős alelnöke: „A megbízható adatcsere alapvető fontosságú az együttműködés ösztönzésében, a partnerségek kialakításában és az új ipari modellek létrehozásában. Ezek az új digitális modellek kiemelt jelentőséggel bírnak a rugalmasabb, fenntarthatóbb és nagyobb teljesítményű ipari ökoszisztéma létrehozásának felgyorsításában. A Schneider Electric büszke arra, hogy az ipar digitális átállásában szerzett szakértelmével hozzájárulhat a Data4industry-X fejlesztéséhez, amely a Nemzetközi Manufacturing-X kezdeményezés egyik kiemelt projektje”.

Romain Bruniaux, a Valeo „Industry” üzletágért felelős alelnöke: „A Data4Industry-X egy megbízható és biztonságos adatcsere-megoldás, amely elképesztő lehetőségeket kínál a gyártási folyamatok digitalizálásának felgyorsítására, miközben drasztikusan csökkenti a vállalatok működéséből és a termelésből származó közvetett és közvetlen szén-dioxid-kibocsátást. A Data4Industry-X segítségével a Valeo rendelkezik majd a szükséges adatokkal ahhoz, hogy teljesíthesse kötelezettségvállalását, mely szerint 2050-ig eléri a szén-dioxid-semlegességet.”

Alexandre Bounouh, a Carnot Institute „CEA List” részlegének igazgatója: „A Data4Industry-X olyan technológiákat használ fel, amelyek már bizonyítottak az iparban. Tekintettel arra, hogy nemzetközi szinten is kevés hatékonyan működő eszköz van ezen a területen, Európának esélye van arra, hogy vezető szerepet vállaljon a feldolgozóipari adatcsere vonatkozásában.”

Abdallah Asse, a Prosyst vezérigazgatója: „Kollektív intelligencia, közös jövőkép, a csapatok szimbiózisa: az összetevők adottak ahhoz, hogy sikerre vigyük a Data4industry-X megoldást.”

A decentralizált gyártás során keletkező adatok cseréjével kapcsolatos kihívásra adott válaszként a Data4Industry-X hozzájárul a hatékonyság és a termelékenység javításához, az adatvezérelt innováció felgyorsításához, a versenyképesség növeléséhez és a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálásához. Az új megoldás a széles körű, az ipari adatok határokon, vállalatokon és gyárakon átívelő megosztásában rejlő teljes potenciál kihasználása révén lehetővé teszi egy erős és fenntartható ipari ökoszisztéma kialakítását.

 

| Forrás: Schneider Electric

A kánikula sem akadály az új csúcstöltőnek
Továbbfejlesztette töltési portfóliójának zászlóshajóját a Siemens. Az új, 400 kW teljesítményű készülék a 2021-ben piacra dobott SICHARGE töltőcsalád legújabb verziója.
A körforgásos gazdaság fejlesztései az adatközpontokat is elérte
Jelentős mértékben csökkenő szén-dioxid-kibocsátás, a berendezések élettartamának meghosszabbítása, fenntarthatóbb működés – többek között ezekkel az előnyökkel jár a Digital Realty párizsi adatközpontjában a Schneider Electrickel való együttműködés.
A BMW Group legnagyobb napelemparkja épül fel Debrecenben
Április 10-én egy több, mint 50 hektáros területen elterülő napelempark kialakítására vonatkozó szerződést írtak alá a BMW Manufacturing Hungary Kft. és az E.ON Hungária Csoport képviselői.
Az Electrosub kiváló lehetőséget kínál üzleti kapcsolatainak frissítésére!
Az idén 5 éves fennállását ünneplő Electrosub szakkiállítás és konferencia koncepcióját a szervezők a piac igényeihez igazodva 2021-ben frissítették. A nyitva tartás két naposra váltott, és bevezették a kkv-k számára is könnyen elérhető, költséghatékony megjelenést biztosító ECO standot.
Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás
1961. április 12-én indult útjára a Jurij Gagarin repülő őrnagyot szállító űrhajó, aki így első emberként jutott el a világűrbe. Habár ez már önmagában is óriási evolúciós ugrás volt a történelemben, az azóta eltelt 60 évben is rengeteg jelentős előrelépés történt az űrkutatás területén, melyben a magyaroknak is nagy szerepük volt.