Költséghatékony digitalizáció: A szoftver-előfizetésben rejlő lehetőségek
Az üzleti világ folyamatos változáson megy keresztül, és a digitális forradalom már évek óta az innováció és hatékonyság kulcsa a vállalkozások számára. A digitális technológiák lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy versenyképesebbek legyenek, hatékonyabbak, és gyorsan reagáljanak a piaci változásokra.

 

Azonban a digitális transzformációval járó magas költségek és komplexitás sok kis- és középvállalkozást elriasztott és akadályozott meg abban, hogy lépést tartson a jelenkori üzleti, ipari környezet igényeivel. Magyarországon a graphIT Kft. nyújt kiemelkedő támogatást a digitalizációban. Legyen szó kis-, közép- vagy nagyvállalatról.

Az induló vállalkozásoknak különösen nehéz dolguk van a digitális átállással. Általában korlátozott erőforrásaik vannak, ami megnehezíti a szükséges technológiai infrastruktúra kiépítését és üzemeltetését. Az informatikai kiadások globálisan növekednek, és a vállalkozások egyre inkább azon dolgoznak, hogy optimalizálják az IT-költségeiket és a szoftverlicencelési lehetőségeiket.

A vállalkozásoknak két fő típusú költséggel kell számolniuk: beruházási költségek (CapEx) és üzemeltetési költségek (OpEx). A CapEx magában foglalja a hosszú távú és nagy volumenű kiadásokat, mint például örök szoftver licencek, szerverek, gyártógépek, adatközpontok vagy egyéb infrastrukturális beruházások.

Ezek a költségek jelentős terhet rónak a vállalkozásokra, mivel nagy kezdeti befektetéseket igényelnek, és hosszú távú megtérülést kínálnak. Az OpEx-költségek pedig a mindennapi működés során felmerülő költségeket jelentik, mint például előfizetéses szoftverdíjak, munkabér és karbantartás, mint költséget, akár közvetlen a szolgáltatásaik árába be tudnak építeni. Ezek általában rövidebb időszakokra tervezhetők és könnyebben kezelhetők.

Ideális választás induló vállalkozásoknak

Mikor egy tervező vagy gyártó vállalkozás olyan digitális eszközöket és szolgáltatásokat keres, amelyek jelentős beruházások nélkül érhetők el, a Siemens XaaS (Xcelerator as a Service) szolgáltatása válasz lehet. Az XaaS egy olyan SAAS (Software As A Service) megoldás, amellyel a vállalkozások könnyen léphetnek előre a termelékenység terén és érhetnek el versenyelőnyt az ipari digitalizáció területén.

Az XaaS jelentős mértékben csökkentheti a kisvállalatok belépési küszöbét a digitális transzformáció terén, és lehetővé teszi az IT-költségek csökkentését minden méretű vállalkozás számára, mivel az Xceleratort a felhőbe helyezi. Az Xcelerator Share a Siemens Xcelerator portfóliójának első, általánosan elérhető eleme.

 

 

Egyszerűen megfogalmazva, ez olyan, mint egy mérnöki Dropbox vagy Onedrive, amely a fájlok tárolását, megosztását és szinkronizálását biztosítja, és további funkciókat tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek a mérnöki adatok és projektek kezeléséhez, mindez olyan piacvezető CAD/CAM szoftver-előfizetés mellett, mint a Solid Edge vagy az NX.

Az Xcelerator Share azonfelül, hogy lehetővé teszi a beszállítókkal, partnerekkel való adatmegosztást (nemcsak a CAD-adat, hanem bármilyen elektronikus dokumentum is lehet), azok megjelenítéséről, mérhetőségéről, sőt a 3D-ben való megjegyzések hozzáadásáról is gondoskodik. Ezen lehetőségek azt a célt szolgálják, hogy az Xcelerator Share-ben ne csak az adatok kerüljenek megosztásra, hanem azok egy adott folyamaton menjenek át, amelyben a partner elfogadja vagy kommenteli, a megosztó cég pedig arra válaszolni tud. Ezzel a folyamattal növelve a digitalizációt és az átláthatóságot.

Rugalmasan, mindig naprakészen

Az XaaS lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy szoftver-előfizetéseiket üzemeltetési és nem beruházási költségként kezeljék. Ezáltal tervezhető és könnyen kezelhető költségeket kínál. Az induló vállalkozásoknak nincs szükségük hatalmas kezdeti befektetésekre, így gyorsan nekikezdhetnek a digitális transzformációnak, illetve a digitalizációval tudnak eleve indulni.

Az XaaS rendkívüli rugalmasságot kínál. A vállalkozások annyi munkahelyen használhatják a szolgáltatást, amennyire éppen szükség van, és bármikor rugalmasan bővíthetik licencüket, és választhatnak különböző modulokat. Ez lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy fokozatosan fejlődjenek, anélkül, hogy ez felesleges költségeket jelentene.

 

 

Az Xcelerator Academy keretében a vállalkozások munkatársai számos oktatási anyaghoz férhetnek hozzá, amelyek segíthetnek a tervezési tudásuk bővítésében. Az induló vállalkozások munkatársai folyamatosan, rugalmasan, az általuk választott időben és helyen fejleszthetik szaktudásukat, ami elengedhetetlen a digitális átállás sikeréhez. Az Academy mellett a graphIT további tanfolyamokat tart budapesti székhelyű irodájában vagy a megbízó telephelyén, cégre szabottan is.

Emellett ez a szolgáltatás különleges modulokat és rugalmas licencelést is kínál. Az úgynevezett „tokenlicencelés” lehetővé teszi az egyes modulok rugalmas használatát anélkül, hogy minden egyes modult külön elő kellene fizetni. Az előfizetéssel együtt tokeneket is lehet kérni, amelyekkel kiegészítő modulokat lehet aktiválni például a Solid Edge vagy az NX megoldásokhoz.

Jellemzően olyan modulok esetében, amelyek csak alkalmanként szükségesek (pl. egy szerszámtervező esetében mélyhúzott lemezalkatrész terítése, vagy a szkennelt testek feldolgozása, kezelése), vagy ha több felhasználó használja felváltva ezeket, akkor a tokenlicencelés jelentősen jobb megoldás.

A szoftver-előfizetés mindig lehetővé teszi az új verziók elérését (sőt, egyébként a régebbieket is). A felhőalapú megoldások folyamatos fejlesztéssel rendelkeznek, így nemcsak hogy mindig elérhetőek az új verziók, de a frissítésekről és telepítésekről sem kell gondoskodni. Az XaaS nemcsak a kis- és középvállalkozásoknak kínál megoldást a digitális kihívásokra, hanem minden vállalkozás számára elérhetővé teszi a digitális jövőt.

Lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy lépést tartsanak az állandóan változó üzleti környezettel, és versenyképesek maradjanak napjainkban. Az XaaS valós segítség a vállalkozások digitális transzformációjában, és olyan eszköz, amely lehetővé teszi számukra, hogy a digitális kor kihívásaival szemben is sikeresek legyenek.

 


Fedezze fel, hogy az Ön cége számára melyik előfizetéses konstrukció a megfelelő! A digitalizációban az Ön társa a Siemens legrégebbi magyarországi szoftveres partnere, a graphIT Kft.

 

| Nyitókép: Illusztráció, Adobe Stock

Francia cégek fogtak össze az európai ipar digitális átállásának erősítésére
A Data4Industry-X lehetővé teszi a cégek számára, hogy a különböző gyáraktól, szervezetektől, vagy akár más országokból érkező adatok hasznosításával új szolgáltatásokat fejlesszenek ki és működtessenek.
Hatékony energiagazdálkodási megoldás az ivóvíz- és szennyvízágazat üzemeinek
AZ ABB Ability Optimax energiagazdálkodási megoldásának segítségével az üzemeltetők csökkenteni tudják az energiafelhasználást a víz- és szennyvíztisztító telepeken.
A Ganz 4,6 milliárdot fordít forgógép üzletágának fejlesztésére
A Rotating Machine 2.0 nevű fejlesztési programnak köszönhetően elsősorban a gyártás során használt eszközöket és berendezéseket újítják fel, valamint a teljes gépállomány korszerűsítésére is sor kerül. A fejlesztések célja a gyár modern gyártóüzemmé alakítása.
Vállalati adatokon tanított generatív AI a jövő útja
A nyilvános adatokon tanított AI modellek esetében mára egyértelművé vált, hogy nemcsak segíteni képesek a vállalatokat, hanem használatuk számos kockázatot is jelenthet azokra nézve.
Meghívó – Future.Industry 2024
A Kontron Hungary tisztelettel meghívja Önt és érdeklődő munkatársait kiemelt partnere, az Altair „Future.Industry 2024” globális online rendezvényére. A világ egyik legnagyobb végeselemes szimulációs konferenciája 2024. március 6-7. között várja a szakembereket.