Szervotechnológia extrém teljesítőképességet igénylő alkalmazásokhoz
Az AM8300 sorozatú szervomotorok megjelenésével a Beckhoff termékpalettája beépített vízhűtéses modulrendszerű motorcsaláddal bővült.

 

A hatékony hűtés rendkívüli teljesítménysűrűséget tesz lehetővé, így arányaiban a legkisebb helyigény mellett akár 40 kW-os névleges teljesítményig is fokozható ezeknek a szervomotoroknak a terhelhetősége, miközben a hagyományos hűtésű motorokhoz képest háromszor nagyobb állóhelyzeti nyomatékot adnak le. Az AM8300 sorozat technológiai szempontból a már bizonyított AM8000-es sorozaton alapul, megőrizve annak számos előnyt rejtő moduláris felépítését, opcióinak széles választékát és megbízhatóságát.

Az új szervomotorok a lehető legnagyobb dinamikával rendelkeznek, mert a vízhűtésnek köszönhetően növekszik a nyomatékuk, miközben a forgórészük tehetetlenségi nyomatéka változatlan marad. Ezek a szervomotorok különösen megállják a helyüket nagyobb sebességet és nyomatékot igénylő területeken. Az ötféle karimaméretben és háromféle hosszúságban rendelhető, 5,1 és 274 Nm közötti állóhelyzeti nyomatékkal rendelkező motorcsalád rendkívül sokféle alkalmazásban használható fel.

Az AM8300 sorozatú szervomotorok igény esetén holtjátékmentes, állandó mágneses rögzítőfékkel, tengelytömítéssel és hornyos tengellyel is rendelhetők. Mérettől függően különféle visszacsatoló elemekkel rendelhetők – például rezolverrel vagy elem nélküli egy-, illetve többfordulatos One Cable Technology (OCT) enkóderrel. A vízhűtéses, magas, IP65 védettséggel rendelkező AM8300-as motorcsalád kedvezőtlen környezeti viszonyok mellett is használható, különösen magas hőmérsékletek mellett. Az AM8300 motorok a hűtőkör csatlakoztatásához – mérettől függően – 1/8" vagy ¼" menettel vannak szerelve.

 

| Nyitókép: Az AM8300 szervomotorok a hatékony, integrált vízhűtésnek köszönhetően rendkívül nagy teljesítménysűrűséget kínálnak

A mai munkásszállók nem egyenlőek a szocialista szállásokkal
Rengeteg tévhit kering a köztudatban a munkásszállók kapcsán, köszönhetően a szocializmusban tapasztaltaknak és a munkásszállóként használt épületállomány elavultságának. Ma azonban egészen mást jelent már egy dolgozói szállás.
Jöhetnek a büntetővámok a kínai elektromosautó-gyártókra
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba.
Így is kiválthatók a műanyag csomagolóanyagok
A fenntartható csomagolási megoldásokat szolgáltató vállalat vevőivel szoros együttműködésben túlszárnyalja fenntarthatósági célkitűzését.
A PTC Mathcad Prime 10 újdonságai
Ismerje meg a PTC Mathcad Prime 10 új funkcióit és fejlesztéseit!
Fenntarthatóság a megmunkálásban
Az ipar szinte minden területén egyre fontosabbak a fenntarthatósági szempontok érvényesítése, különösen a gyártási folyamatokban. Ugyanakkor fontos, hogy ne szűken egy termékre koncentráljunk, hanem vegyük figyelembe a környezetet is, a termék életciklusát és a teljes folyamatot, amelybe a termék beépül.